Help, wij gaan veranderen!

Veranderen in de tijd waarin we nu leven te horen bij ons dagelijks leven. Organisaties krijgen te maken met nieuwe systemen, nieuwe manieren van werken en veranderingen die zorgen dat de organisatie kan blijven bestaan. Iedereen meekrijgen of het creëren van (sorry voor het gebruik van dit woord) ‘draagvlak’ is niet altijd even eenvoudig.

Communicatie speelt bij elke verandering een cruciale rol. Heb je de juiste doelgroepen voor ogen? Weet je waarom ze ‘zo’ reageren op de verandering? Heb je voor ogen wie de beïnvloeders zijn binnen jouw organisatie en mensen mee kunnen krijgen, maar ook tegen? Ben je op de hoogte van de geschiedenis van de organisatie en weet je wat voor impact op jouw bedrijfscultuur de verandering kan hebben? En hoe ga je hier dan mee om? Point Made helpt!

Verandering en communicatie met oog voor het menselijk aspect

Point Made helpt door te starten met een uitvoerige analyse. Waar hebben we hier mee te maken en hoe groot is de impact? Wie worden ‘geraakt’ door deze verandering en wat is de noodzaak van deze verandering? Door dit goed in kaart te brengen met een stakeholdersanalyse, kan de communicatiestrategie ter ondersteuning van de verandering gericht worden opgezet. Na het begeleiden van vier verandertrajecten heeft Susy de noodzakelijke ervaring opgedaan in verander communicatie en zet haar ervaring en kennis graag in voor jouw organisatie.

Wat je kan verwachten

Susy helpt je bij jouw verandertraject met de volgende tools:

  • Analyse huidige situatie en gewenste situatie
  • Uitvoerige stakeholdersanalyse
  • Communicatiestrategie
  • Opstellen van een Chance story (veranderverhaal)

Daarnaast helpt ze je graag bij het begeleiden van jouw verandertraject, met het coördineren van de communicatie of het begeleiden bij de uitvoering van de communicatie.

Heb je interesse? Bel dan voor een kennismakingsgesprek en bespreek jouw wensen en de mogelijkheden!